divendres, 7 de desembre del 2007

Moltes gràcies Assumpta!


Pont intens d'assajos i de preparatius per a l'estrena i un sopar que esperàvem amb candeletes. Ahir a la nit l'equip de Punxes a la sorra vam sopar amb l'Assumpta Montellà i vam parlar àmpliament de diversos temes sobre la recuperació de la memòria històrica, la maternitat d'Elna, el "setè camió", les interessants anècdotes de les conferències que fa arreu del país i l'obra de teatre. Teníem moltes preguntes a fer-li a la historiadora que va donar a conèixer aquesta història que finalment ha derivat en el nostre projecte teatral i també a altres projectes com la pel·lícula que prepara en Manuel Huerga. Les sensacions van ser magnífiques i la vetllada excel·lent, esperem que es repeteixi perquè em sembla que no m'equivoco si dic que és només l'inici d'alguna cosa gran.
Moltes gràcies Assumpta!
Consulteu més fotografies en aquest àlbum virtual Flickr.

5 comentaris:

miq ha dit...

Hola Jordi,

El meu avi va ser al camp que hi havia a la platja de Sant Cebrià, més al nord del d'Argelers. A partir del que me n'ha explicat la meva mare, m'han arribat les històries sobre els guardes senegalesos i com el meu avi va aconseguir escapolir-se del camp gràcies a una dona francesa d'un dels pobles del voltant que se'n va encapritxar; si no tenies ningú a fora que t'avalés d'alguna manera, no en podies sortir.

El meu avi va acabar creuant la frontera altre cop cap al sud, perquè tenia els pares a Barcelona, i el van enxampar. El van dur a un altre camp de concentració —aquest cop prop de Burgos— on li van tornar a fer fer el servei militar. Havia format part de l'exèrcit de la República (com tants d'altres). De Burgos en contava, que les dones castellanes —analfabetes la majoria— els miraven el cul a veure si els veien la cua, perquè els havien dit que els rojos eren el diable.

JRoca_Font ha dit...

Miq,
moltes gràcies per compartir aquesta història amb els lectors del bloc. Com que és molt difícil que puguis venir a una representació t'enviaré un DVD de l'obra a Nova York quan ho tinguem enllestit.
Salut

Assumpta Montellà i Carlos ha dit...

JRoca: compartir projectes és sumar.
gràcies

Isabel de Llegim...? ha dit...

Hola, sóc de la Llibreria Llegim...? d'Igualada i hem tingut el plaer de tenir a l'Assumpta a la nostra llibreria presentant els seus llibres i compartint la seva passió per donar a conèixer históries tan colpidores com "La maternitat d'Elna" i donar veu a tanta gent que no en va tenir.
Vaig saber del vostre projecte de fer una obra de teatre a traves del seu blog i ens va semblar fantàstic.
Aquest proper dijous, si trobem entrades, vindrem a l'estrena i com que ja estic convençuda que m'agradarà us plantejo la possibilitat de venir a Igualada a representar-la, als voltants del 8 de març.
Comenceu a mirar l'agenda perquè estic convençuda que haureu de fer molts "bolos".
Enhorabona per aquesta iniciativa i endavant amb el vostre treball.
Fins dijous, que espero contactar amb vosaltres.
Isabel Casas

JRoca_Font ha dit...

Isabel,
farem tot el possible perquè tinguis entrades per l'estrena.
Ens faria molta il·lusió venir a Igualada a fer "Punxes a la sorra", ja en parlarem.
Salut!