dijous, 31 de gener del 2008

Entrades a la venda


Ja es poden comprar al Telentrada les entrades per les dues actuacions a l'Institut del teatre de Vic els dies 16 de febrer a les 21h i el dia 17 a les 19h. Hi ha només 100 entrades cada dia, aquesta vegada no et quedis fora.
Properament explicarem més detalls sobre dues noves actuacions a Igualada.

Fotos de l'estrena 6

dimecres, 30 de gener del 2008

dimarts, 29 de gener del 2008

dilluns, 28 de gener del 2008

diumenge, 27 de gener del 2008

dissabte, 26 de gener del 2008

Fotos de l'estrena 1


Des d'avui i fins el dia de la propera representació de Punxes a la sorra a Vic cada dia penjarem una nova foto del dia de l'estrena.
Nota:Les fotos són captures de pantalla del DVD, la qualitat no és perfecte.

dijous, 24 de gener del 2008

9 de febrer de 1939

"En Cataluña a las once horas y 35 minutos, una de nuestras Columnas alcanzó la frontera en el Coll del Pertús. El espectáculo que presenta la carretera desde un par de kilómetros antes de la La Junquera es verdaderamente desolador, porque refleja la marcha de los restos de un ejército en total derrota: los coches y camiones abandonados, algunos de ellos incendiados, bidones de gasolina, herramientas, tornos, armamento, papeles, cadáveres, carros agrícolas y ganado abandonado cubren de tal modo la carretera que materialmente es imposible llegar en coche a la frontera."
Comunicat feixista. Campaña de Cataluña. 9F1939

dimecres, 23 de gener del 2008

Testimonis: Albert Pallàs

"La gente de tanta que íbamos parecíamos un reguero de hormigas, cuando sólo faltaba media hora para llegar a Francia, encontramos otra vez a mi padre y al Fuentes pues ya se consideraron a salvo. Allí descansamos un rato, que serían entonces las 11 de la mañana. Así hicimos la última etapa sobre tierra catalana y allá a las 12 del mediodía entrábamos en Francia y dejábamos la Patria querida. ¡Quizás para siempre!"
Albert Pallàs i Vila (Balaguer, 1920-1974)
Manuscrits recuperats per la seva filla a l'exili

dissabte, 19 de gener del 2008

Testimonis: Miquel Adillón

"Cené con ellos y por la noche asistimos a un mitin antifascista en un teatro del pueblo. Mi primo me presentó a los organizadores y me ofrecieron tomar la palabra en nombre del POUM. Era la primera vez que hablaba en público y no debí de hacerlo mal ya que fui muy aplaudido. Hablé de la necesidad de formar un ejército del pueblo, con oficialidad salida del pueblo, a fin de conseguir las fuerzas que serían necesarias para conservar la revolución y defenderla de nuevos fascismos. Una unión de todos los partidos para ganar la guerra."

"La batalla del Ebro era el último coletazo de un ejército vencido en las trincheras. El ejército de una República vencida en los parlamentos europeos. Las esperanzas de que situaciones internacionales y de la Sociedad de Naciones, vinieran a salvar la República, aunque fuera a través de un armisticio, se esfumaron. Las naciones democráticas temían a Hitler y a Musolini, pero más temían aún a Rusia y a Stalin. Cuando, después de dos meses largos de encarnizada lucha, el Ejército Republicano derrotado fue obligado a desalojar la cabeza de puente del Ebro, la guerra estaba sentenciada".
Miquel Adillón i Baucells. Autobiografia. El último soldado del POUM. Autoeditat
El meu sincer record per en Miquel Adillón (1921-2007)
Jordi Roca

La segona edició del llibre (maig 2007) es pot comprar aquí.

dimarts, 15 de gener del 2008

Testimonis: Olívia Castellví

"El terra era tot sorra, ni un bri d'herba. En arribar nosaltres feia un vent tan fort que era impossible caminar amb els ulls oberts. La sorra se'ns clavava a les cames i a la cara com si fossin les punxes del maleït filat. Caminant una mica, amb molta dificultat, vam arribar a una barraca de fusta, on uns gendarmes ens tornaren a fer fitxes i van dir-nos que havíem arribat al final del viatge. Érem al camp de concentració d'Argelers".
Otília Castellví: De les txeques de Barcelona a l'Alemanya nazi. Quaderns Crema

dimarts, 8 de gener del 2008

Pel febrer a Vic!

Momama informa:

els dies 16 i 17 de febrer de 2008

a l'Institut del Teatre de Vic

es representa:

Punxes a la sorra

Punxes a la sorra és la història de dues dones embarassades que han d’abandonar el país degut a l’avanç de les tropes feixistes el gener del 1939. Parla d’un exili forçós i decadent on la lluita per la supervivència i la pugna per uns ideals topaven a la impertorbable sorra del camp d’Argelers. Parla també de la generositat, el desencís, l’amistat, la nostàlgia i de la llum d'una maternitat que arriba massa tard per una però esdevé la vida per a l'altra.

Amb text de Jordi Roca


Direcció de Montse Rodríguez


Interpretació d'Aina de Cos, Marta Esmarats i Marta Pons

Disseny d'il.luminació de Quim Blancafort

Espai sonor de Toni Vilalta

Peça musical de Lluís Soler

Escenografia de Momama

Ajudantia de direcció de Gerard Guix